Sklenené obaly - vratný zálohový systém
Sklo je najlepším materiálom na dlhodobejšie uskladnenie potravín - neprenáša pachy ani nedáva svoju chuť či farbu jedlu. Sklenená dóza s profesionálnym tesnením a vzduchovým ventilom uchováva vaše potraviny a pokrmy dlhšie svieže a čerstvé. Dózy sú vyrobené zo zdravotne nezávadného skla, ktoré je až 3krát odolnejšie proti rozbitiu ako bežné sklo. Vďaka profesionálnemu tesneniu na veku sú potraviny uchovávané v úplne vzduchotesnom a vodotesnom prostredí, a preto vydržia až dvakrát dlhšie čerstvé ako v klasických plastových nádobách. Kvôli tomu aby sa niektoré druhy potravín navzájom nepremáčali a nemiešali, používame aj sklenené dózy, ktoré sú prakticky predelené na dve priehradky.
Vratné sklenené obaly:
- jednoduché otváranie a zatváranie
- rozsah teplôt: -20 ° C do 120 ° C
- veľmi ľahko sa čistia
- vhodné do mikrovlnnej rúry a umývačky riadu, chladničky
Separovanie: Systém „vratných zálohových obalov“, pre životné prostredie teda ZERO WASTE.
EKO kompostovateľné misky
Naše jedno, dvoj a trojkomorové misky sú vyrobené z cukrovej trstiny a kvôli vzduchotesnosti sú zatavované PLA bioplastovou zatavovacou fóliou (biodegradovateľný plast). Pre ešte lepšie vlastnosti je vnútorná strana misiek potiahnutá PLA bioplastovou vrstvou. Menuboxy sú preto vhodné aj na tekuté jedlá a jedlá s omáčkou.
Jednorazový ekologický menubox:
- vhodný do mrazničky, mikrovlnnej rúry, jedlo sa môže ohriať priamo v obale (max.100°C)
- ekologické a zdravotne nezávadné
Separovanie: Najideálnejšie pre životné prostredie je očistené misky kompostovať v kompostéri. Nie je vhodné ich vhadzovať do komunálneho odpadu.
Plastové PP misky
PP polypropylén je tuhý a ľahký materiál, ktorý neškodí nášmu zdraviu. V súčasnosti jeden z najpoužívanejších plastov pre baliaci materiál – obaly na maslá, nátierky, ryžu i cestoviny, obaly na sladkosti. PP nahradil polykarbonát pri výrobe mnohých dojčenských produktov, predovšetkým dojčenských fliaš.
Jednorazový PP obal:
- možné použitie v mikrovlnnej rúre (naše odporúčanie je preložiť jedlo na panvicu / do hrnca a ohriať)
- skvelé teplovzdorné vlastnosti od 1 – 100 ⁰C
Separovanie: Očistené misky od zvyškov potravy je možné separovať do klasických „žltých“ nádob.
Tak, do ktorých vám zabalíme jedlo? :)
Vaše Zdravé časy