Orechy často zaraďujeme do nášho menu aj preto, že majú nezameniteľný vplyv na naše telo a zdravie. Samozrejme je veľa druhov orechov, ale všetky sú prospešné a nemali by sme zabúdať ich zaraďovať do nášho jedálnička. Či už ako prísadu do jedla alebo maškrtu. |
Obsahujú bielkoviny, vitamíny, horčík, železo a sú dobrým zdrojom omega-3 mastných kyselín. |
Vlašské orechy - sú najbohatším zdrojom zdravých tukov a plné vlákniny a horčíka. Ich konzumáciou môžeme predchádzať zápalom a riziku ochorenia. Znižujú cholesterol a ochraňujú cievy. |
Lieskovce - tieto orechy sa ľahšie trávia, sú zdrojom draslíka, vitamínu E a bielkovín. Čo sa týka srdcovo cievnych ochorení tak sú jednoznačne najzdravšie. |
Mandle - obsahujú viac vlákniny a majú minimálny obsah sacharidov. Zaradením do jedálnička si môžeme znížiť cholesterol a taktiež pokles brušného tuku. |
Orechy
- Potraviny
- lukas@zdravecasy.sk
- 7. Februára 2019
Orechy často zaraďujeme do nášho menu aj preto, že majú nezameniteľný vplyv na naše telo a zdravie.